سه شنبه , ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
عسل کوهی

چرا عسل وحشی نخریم؟

چرا عسل وحشی نخریم؟

زنبور عسل وحشی

زنبور عسل وحشی ایرانی یا زنبور عسل کوچک با نام علمی آپیس فلور اApis Florea زنبور ریز اندامی است. این نوع زنبور عسل خاص ایران نیست و از اندونزی تا کامبوج و مالزی و … تا جنوب ایران پراکندگی دارد. این زنبور در مناطق غربی و جنوبی ایران پراکندگی زیادی دارد و در طول سال بین جلگه و کوهستان مهاجرت می­ کند.

کلنی زنبور عسل وحشی

معمولا هر کلنی یک شان بیشتر ایجاد نمی کند و در هر فصل، پس از مهاجرت، در هر شان در کنار نوزادان و در حاشیه شان مقداری (حدود یک کیلوگرم) عسل ذخیره می ­کنند.

محل کلنی زنبور عسل وحشی

آپیس فلورا کلنی خود را در میان درختان انبوه گرمسیری و ما بین  بوته­ ها، زیر بام منازل، در ورودی سرداب، درون غار و ترک­های باز کوه ­ها و عمق جدار داخلی چاه آب می­ سازد.

عسل وحشی

شکارچیان عسل، دشمنان طبیعت

شکارچیان عسل، معمولا با کمتری دانش و آگاهی نسبت به این گونه ارزشمند، اقدام به نابودی این زنبور می­ کنند. آن­ها با دو اقدام یعنی از بین بردن تخم و لارو و شفیره و همچنین ذخیره غذایی زنبور، به راحتی کلنی ­ها را یکی پس از دیگری، از بین می­ برند.

بیشتر بدانیم:

شکارچیان عسل،تبلیغات دروغین

برخی از شکارچیان عسل، برای فروش عسل­ هایی که با نابودی زنبوران وحشی به آن دست یافته ­اند، اقدام به تبلیغات دروغین می­ کنند. این یک واقعیت است که مواد تشکیل­ دهنده عسل وحشی با عسل دیگر نژادهای زنبور عسل، تفاوتی ندارد. بنابراین نباید خام تبلیغات دروغین و اغراق ­آمیز آن­ها شد.

قیمت­ های نجومی عسل وحشی

شکارچیان عسل، از ناآگاهی مشتریان خود استفاده کرده و عسل وحشی را با قیمت ­های نجومی به آن­ها می­ فروشند. این شکارچیان، بابت محصولاتی که در طی سال زحمتی برایش نکشیده ­اند، مراقبتی از زنبور نکرده و درمانی نیز برای آن انجام نداده ­اند، چنین دستمزدی طلب می­ کنند.

چرا آپیس فلورا نباید نابود شود؟

زنبورهای وحشی نقشی مستقیم و غیرمستقیم در زندگی انسان­ها دارند. فعالیت آن­ها در گرده­ افشانی­ ها برای تولید دانه­ ها و تولید میوه در جهت تامین غذای انسان بر کسی پوشیده نیست. آن­ها در تامین، تهیه محصولات و مواد غذایی و کشاورزی نقش بسیار چشمگیری دارند.

عسل جنگل

با شکارچیان عسل چه باید کرد؟

شکارچیان عسل عموما انسان ­های بدی نیستند بلکه فقر، بیکاری، عدم حمایت دولت و عدم آموزش صحیح، آن­ها را به این سطح نابودگرانه رسانیده است. شکارچیان عسل باید زنبورداری بیاموزند، وام دریافت کنند، زحمت بکشند و حاصل زحمت خود را برداشت کنند.

وظیفه انسانی ما چیست؟

  1. از خرید عسل­ هایی تحت عنوان عسل کوهی یا عسل وحشی خودداری کرده تا شریک ظلم آن­ها نشویم.
  2. به اقوام، دوستان و هر کسی که دوستش داریم اطلاع ­رسانی کرده تا شاهد نابودی اکوسیستم طبیعی نباشیم.

 

منبع: عسل گروس

همچنین ببینید

بوم شناسی گیاهان زراعی

بوم‌شناسی گیاهان زراعی: تولید و مدیریت نظام‌های کشاورزی

مؤلفان: دی.‌ج. کانر، کنت‌جی. کاسمن، آر.اس. لومیس ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد مترجمان: سارا بخشائی، علی تبرائی، علیرضا کوچکی، فرزین عبداللهی، لیلا جعفری ویراستار: بهنام کامکار …

اگرواکولوژی

اگرواکولوژی

مؤلف: استیون گلیسمن ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد مترجمان: علیرضا کوچکی، پرویز رضوانی، علیرضا بهشتی، مهدی نصیری‌محلاتی زبان: فارسی رده‌بندی دیویی: ۶۳۰٫۲۷۴۵ سال چاپ: ۱۳۹۲ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
3 + 20 =